the saindon residence

Our clients were looking to revamp their classic Squamish "box home", infusing functionality and colour throughout.

the details.


Below are just a few key additions made by the Woodridge team with the help of a local designer and architect.

  • Expanded the overall square feet of the house by extending 12 feet out the back.

  • Completely gutted the home down to the studs which allowed for a complete overhaul of both structure and style.

  • Added a third-floor addition to allow for more space for bedrooms.

  • New 2 bedroom income suite located in the backyard of the home.

  • Addition of an enviable Chef's kitchen with all custom handmade Cabinets and Island built onsite in clients' workshop.

  • Increased resell value with the addition of wide plank floors and brand new appliances. 

  • Created more outdoor living space through the addition of a large deck off the back built to hold a future HotTub for the family to enjoy.